• Početna>
  • Vesti>

Poslanici Srpske liste se zatvorili u zgradi kosovske Skupštine, zahtevaju susret sa Hanom

Poslanici Srpske liste danas od 11 sati nalaze se u zgradi Skupštine u Prištini, insistirajući da tamo i ostanu do sutra tj. do dolaska Johanesa Hana, predstavnika Evropske unije sa kojim zahtevaju sastanak.
Kako saopštavaju iz Srpske liste, srpski poslanici traže susret sa visokim evropskim diplomatom kako bi ga upoznali sa potencijalnom humanitarnom krizom koja preti srpskom narodu zbog odluke Prištine da uvede 100% takse i time praktično blokira distribuciju hrane, lekova, štampe i ostalih potrepština.

Rakić: Naši poslanici istrajni u demokratskoj borbi 

Predsednik Srpske liste Goran Rakić saopštio je posle vanredne sednice Kriznog štaba u Kosovskoj Mitrovici da su srpski poslanici ušli u zgradu kosovske skupštine u Prištini gde će ostati do dolaska evropskog komesara Johanesa Hana.

“Upravo dolazimo sa sednice Kriznog štaba i želim da vas izvestim da su poslanici Srpske liste ušli u skupštinu u Prištini gde će ostati do dolaska komesara Hana koga će upoznati sa antisrpskim potezima koji vode ka humanitarnoj katastrofi”, rekao je Rakić.

Prema rečima Rakića legitimni srpski predstavnici boriće se demokratskim sredstvima da, kako je rekao “naša deca imaju pravo na hranu i normalan život”.

Rakić je poručio da je sav narod uz srpske poslanike i da ih podržavaju da istraju u borbi.

“Pokušaćemo da budemo na vezi sa našim poslanicima koji neće napustiti prostorije skupštine dok se ne susretnu sa Hanom”, naglasio je predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Evropski komesar za pregovore o pristupanju Johanes Han sutra dolazi u Prištinu kako bi sa tamošnjim zvaničnicima razgovarao, između ostalog, o taksama uvedenim na robu iz centralne Srbije.

U Evropskoj komisiji naglašavaju da će fokus posete biti na nedavnoj odluci kosovskih vlasti da nametnu takse na robu iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još