• Početna>
  • Vesti>

Poslanici j i dalje u kosovskom parlamentu, nema potvrde sastanka sa Hanom

U nedelju pre podne poslanici Srpske liste zatvorili su se u kosovskoj Skupštini do dolaska predstavnika EU Johanesa Hana. Poslanik Srpske Liste Igor Simić rekao je za RTS da je Han obavešten o njihovom protestu, ali da još nemaju potvrdu sastanka.

Simić je rekao da imaju informaciju da Han nije imao u planu da se sastane sa predstavnicima Srpske liste. Međutim, kako je Simić dodao, posle poslatog zahteva da se sastanu sa njim, dobili su potvrdu da je takav zahtev primljen, ali ne i da li će do sustera doći.

“Mi ćemo ostati ovde, da se mirno i demokratski borimo. Očekujemo da će imati sluha”, naglasio je poslanik Srpske liste i upozorio da su odluke Prištine da uvede takse od 100 odsto pogubne.

“Klizimo ka humanitarnoj krizi. Sama situacija je tenzična”, rekao je Simić.

Srbi na Kosovu i Metohiji ovim gestom nastavljaju mirne proteste i borbu za ukidanje takse koje je Priština uvela pre 12 dana.

Johanes Han će sutra posetiti Prištinu. Prethodno je predsednik Srpske liste Goran Rakić, posle vanredne sednice Kriznog štaba u Kosovskoj Mitrovici, saopštio da srpski poslanici nameravaju Hana da upoznaju sa posledicama uvođenja takse na srpske proizvode, zbog koje, kako kaže, preti humanitarna katastrofa.

Novinarima se u kosovskoj skupštini u međuvremenu obratio poslanik Srpske liste Saša Milosavljević, rekavši da žele da protestuju na miran i demokratski način, bez provokacija.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još