Nihajlović: Poziv EU da vrati Prištinu za pregovarački sto

Komentarišući navode Envera Hodžaja o paktu protiv Srbije potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović je rekla za RTS da je ta izjava sramotna ali da svi treba da znaju da Srbija vodi politiku koja je pre svega miroljubiva i odgovorna.

“Predsednik Vučić i celo srpsko rukovodstvo želi mir u celom regionu jer ovo što se sada dešava od takozvanih prištinskih vlasti je poziv na sve samo ne na mir a to nije dobro za region, ne samo za Srbiju. Trgovinski ratovi, svaka vrsta sukoba ne donose bolji životni standard ni jednom građaninu regiona”, rekla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade je pozvala EU da vrati Prištinu za pregovarački sto.

“To je mesto gde se odvijaju pregovori a ne samo osuđivanje. EU je ta koja mora da odreaguje u ovoj situaciji. Osim što je ovo trgovinski rat očito je da iza toga stoje pozivi i za druge vrste sukoba a to ne treba regionu, ne treba EU, naglasila je za RTS Zorana Mihajlović.

Izvor: RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."