• Početna>
  • Vesti>

Članice Unije žena iz Beograda vraćene sa Jarinja, iz policije kažu razlog je protest

Kosovska policija saopštila je večeras da su članice Unije žena iz Beograda vraćene sa Jarinja jer im je jedan od  glavnih ciljeva posete bio protest u Severnoj Mitrovici, uz ocenu da predstavljaju pretnju po red i bezbednost zemlje.

Navodi se i da su dolazile autobusom van redovne linije, međutim, nigde se ne pominje dostavljanje humanitarne pomoći.

„Kosovska policija je danas oko 13.05 časova odbila da omogući ulaz autobusu preduzeća “Kolašin prevoz”, beogradskih registarskih oznaka, na slobodnoj liniji (neregularnoj) iz Srbije u pravcu Republike Kosovo. U autobusu koji je stigao neregistrovanom saobraćajnom linijom nalazilo se 28 osoba, uglavnom ženskog pola, koje su se predstavile kao Unija  žena iz Beograda i bile su različitih profesija“ navodi se u  saopštenju.

„Prema dostavljenim informacijama i njihovim izjavama, jedan od glavnih ciljeva posete ovih osoba bilo je održavanje protesta u Severnoj Mitrovici. Na osnovu zakonske procedure, u skladu sa Zakonom o graničnoj kontroli i nadgledanju, odbijen im je ulazak u Republiku  Kosovo jer  predstavljaju pretnju po red i bezbednost zemlje“  – navedeno je u  saopštenju  Kosovske policije.

Unija žena beogradske opštine Vračar uputila je na Kosovo, u  bolnicu u Kosovskoj Mitrovici, humanitarnu pomoć i igračke za decu, ali im na administrativnom prelazu Jarinje nije dozvoljeno da nastave put, s obrazloženjem da ugrožavaju bezbednost.

Izvor: Radio Kontakt Plus

Comments

Pročitaj još