Ambasada SAD razočarana ostavkama gradonačelnika na severu

Ambasada SAD na Kosovu razočarana je ostavkama koje su podneli gradonačelnici četiri opština na severu Kosova, piše u odgovoru ambasade televiziji K7.

U odgovoru je američka ambasada ocenila da nije povoljno vreme da se donesu takve odluke i da se svaki problem treba rešiti dijalogom.

Evropska unija nije komentarisala nedavne ostavke gradonačelnika Severne Mitrovice, Zvečana, Zubinog Potoka i Leposavića, a od institucija Kosova je zatražila da hitno ukinu taksu od 100 odsto koja je uvedena za robu koja se na Kosovo uvozi iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Kosovski premijer Ramuš Haradinaj je izjavio u više navrata da će taksa biti ukinuta onda “kada Srbija prizna nezavisnost Kosova”.

Izvor: Beta, RTK2, Kontakt Plus radio

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."