Srpske sudije na KiM ne žele da učestvuju u fingiranju vladavine prava

Srpske sudije i tužioci na Kosovu i Metohiji ne učestvuju na godišnjoj konferenciji Sudskog saveta Kosova, u znak protesta zbog sistematskog obespravljivanja srpskog naroda i protivpravne odluke Prištine o uvođenju trgovinske blokade za proizvode iz centralne Srbije.

Kako saznaje RTS, srpske sudije i tužioci poručuju OEBS-u, kao pokrovitelju skupa, da srpski radnici u pravosuđu ne žele da učestvuju u fingiranju vladavine prava u trenutku kada se zakoni na Kosovu i Metohiji sistematski krše na štetu jednog naroda.

Vladavina zakona mora biti nediskriminatorna, i jednako u službi svih građana i njihovih ljudskih prava, bez obzira na nacionalnost, smatraju srpske sudije i tužioci na KiM.

Izvor: RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."