JP “Mreža Most” nova članica “KomNet”-a

Na sednici Skupštine Udruženja elektronskih medija održanoj u Beogradu u prisustvu preko pedeset televizijskih kuća, postojeća vojvođanska “KomNet” mreža proširena je na teritoriju cele Srbije uz veliki broj novoprimljenih članica. Javno preduzeže “Mreža Most” nova članica “KomNet”-a.

Uz novu regionalnu organizacionu strukturu, na Skupštini je jednoglasno razrešen stari i izabran novi Upravi odbor Udruženja.

Za člana Upravnog odbora i Koordinatora za elektronske medije na Kosovu i Metohiji jednoglasno je izabrana  direktorka JP “Mreža Most”, Slađana Ivančević. Za predsednika Skupštine udruženja izglasana je Ljiljana Janković, glavni I odgovorni urednik TV Most iz Zvečana.

Pristupanjem u članstvo  KomNet-a, JP “Mreža Most” će proširiti saradnju sa medijskim kućama  I tako pružiti još bolju informisanost i raznovrsnost programa svojim gledaocima, slušaocima i posetiocima veb sajta.

Ciljevi udruženja i svih članica su poboljšanje kvaliteta informisanosti, očuvanje identiteta, zaštita i promocija ljudskih prava, kao i podsticanje razvoja elektronskih medija.

Članovi udruženja se profesionalno bave poslovima produkcije i publikovanjem elektronskih izdanja u oblasti javnog informisanja. To su televizije, radio stanice, veb portali i  štampani mediji sa elektronskim izdanjem.

Za predsednicu Upravnog odbora izabrana je Emilija Marić, direktorka i glavna i odgovorna urednica Novosadske televizije, dok je za njenog zamenika izabran Vladan Stefanović, direktor televizije “Subotica”.

– Izuzetno nam je zadovoljstvo što je mreža lokalnih televizijskih stanica sa teritorije Vojvodine prerasla u Udruženje koje obuhvata lokalne i regionalne medije iz cele Srbije, a posebno nam je drago što su nam se pridružile i kolege iz južne srpske pokrajine Kosova i Metohije. Zadovoljstvo nam je da je preko pedeset televizijskih stanica prepoznalo značaj umrežavanja i zajedničkog delovanja, jer cilj ovog Udruženja i jeste da zajednički radimo i pravovremeno informišemo sve građanke i građane kako o lokalnim, tako i o temama od državnog interesa – izjavila je novoizabrana predsednica Emilija Marić, zahvalivši se i poželevši srećan i uspešan rad svim televizijskim stanicama iz cele Srbije.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još