Haradinaj: Građani unose robu bez problema, taksa nije protiv opstanka Srba

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj je ocenio da uvođenje takse od 100 odsto nije upereno protiv ni jednog građanina i nijedne zajednice i, ni u kom slučaju, protiv opstanka srpske zajednice.

Haradinaj je na Fejsbuku napisao da je svestan kampanje protiv suverene odluke Kosova o uvozu roba iz Srbije i Bosne i Hercegovine ali i da je odlučan u zaštiti prava svih građana.

„ Želim da istaknem da tarifa od 100 odsto nije uperena protiv ni jednog građanina, ni jedne zajednice i ni u kom slučaju protiv opstanka srpske zajednice. Zahvalan sam Carini Kosova za javnu potvrdu da se sve donacije sa robom koje ulaze na Kosovo kao i sva roba za fizička lica koja ulazi u skladu sa zakonom, nisu zabranjene od strane Carine i da su oslobođene od plaćanja taksi u skladu sa carinskim i drugim zakonima na Kosovu“, napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

On je podvukao da komercijalna roba ulazi na Kosovo normalno na svim graničnim prelazima prema zakonu i odlukama koje su na snazi.

U izjavi Carine Kosova na koju se poziva Haradinaj se ističe da sve donacije u robi koja ulazi na Kosovo kao i sva roba koju fizička lica i putnici unose na Kosovo u skladu sa zakonom, nisu zabranjene od strane Carine i sve su oslobođene u skladu sa zakonima Kosova.

Carine ističe da se uvoz komercijalne robe (sem iz Srbije i BiH) odvija normalno, prema zakonu i odlukama na snazi i poziva sve stranke koje imaju nejasnoća da se obrate direkciji Carine Kosova gde će dobiti potrebna objašnjenja i uputstva.

Izvor: Beta, Radio Kontakt Plus

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."