Arno Gujon: Situacija otežana i po pitanju humanitarnih aktivnosti

Veliki humanitarac Arno Gujon, pokretač brojnih humanitarnih akcija za Srbe na Kosovu i Metohiji smatra da takse nisu samo udar na ekonomiju, već i udar na opstanak Srba na Kosovu i Metohiji.

– Srbi sa Kosmeta su hrabri. Oni su radni i proizvode dosta toga u domaćoj radinosti, međutim, ne mogu sve da proizvedu, poput lekova, ulja, nekih drugih potrepština. To sada nedostaje ili će uskoro nedostajati. Tako da je situacija alarmantna i utiče na naš humanitarni rad. Ovih dana je trebalo da kupimo dva aparata za bolnički centar u Gračanici. U pitanju su ultrazvučni aparat i komora za razvijanje rentgen filmova. Radi se o skupim aparatima u vrednosti od 30 000 evra. Zbog zabrane srpskih proizvoda na Kosovu i Metohiji, odustali smo od toga, odnosno tražimo druge načine da to kupimo. Verovatno će biti kupljeno na Kosovu i Metohiji direktno. To će biti i skuplje, a i kasnićemo sa tom pomoći, ali ono što je najbitnije je da pomoć stigne tamo gde je namenjena. Sve to nas usporava, ali nas ne obeshrabruje. Srbi sa Kosova i Metohije su hrabri, oni neće odustati, a na nama je da ih ne napuštamo – rekao je humanitarac Arno Gujon, govoreći o trenutnoj situaciji sa uvođenjem taksi.

Izvor: Radio Gračanica

Foto: Republika.rs

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."