Rakić: Bahtirijeva deklaracija nezakonita, ne nasedamo na provokacije

Odbornici skupštine opštine Južna Mitrovica podržali su danas predlog predsednika opštine Agima Bahtirija o ponovnom ujedinjenju severne i južne Mitrovice u jedinstvenu  opštinu. Svi odbornici glasali su za izmenu zakona o administrativnim granicama, čime bi se omogućilo ujedinjenje severnog i južnog dela Mitrovice.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić poručuje da je zahtev nezakonit te da Srbi neće odgovoriti na tu provokaciju.

Rakić kaže da deklaracija Bahtirija nema pravnog osnova i podseća da su institucije u Prištini još ranije poručile da za ujedinjenje dve opštine nema zakonskog okvira i ističe da je politički cilj deklaracije jasan – proterati Srbe.

“Naša je poruka – možda ćemo biti gladni i žedni, ali ćemo biti odlučni u mirnoj borbi da istrajemo na našim vekovnim ognjištima. Srbi neće odgovoriti na provokacije” poručio je Rakić.

“Imate svoju opštinu, narod vas je birao, vodite opštinu ako znate da je vodite, ali u našu opštinu se ne mešajte, ostaćemo ovde. Podneli smo ostavke, ali ostajemo uz narod i bićemo istrajni u tome”, istakao je Rakić.

Opština Severna Kosovska Mitrovica formirana je na osnovu zakona kosovske skupštine o administrativnim granicama opština, u februaru 2008. godine.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."