Haradinaj: Ostavke čelnih ljudi srpskih opština nisu konačne

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj prvi put je komentarisao ostavke gradonačelnika četiri srpske opštine na severu Kosova.

On je istakao da one nisu konačne i da su u postupku razmatranja.

“Ostavke su pravo predsednika i izabranih. Ne znam kako se ove ostavke kvalifikuju, ali one još nisu konačne”, kazao je Haradinaj.

Haradinaj je to rekao nakon što je obišao grob bivšeg kosovskog predsednika Ibrahima Rugove, povodom godišnjice Rugovinog rođenja, prenela je Gazeta Express.

Gradonačelnici četiri srpske opštine na severu Kosova, Severna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan, podneli su ostavke u utorak iz protesta zbog toga što su vlasti u Prištini odlučile da dodatno povećaju porez za 100 odsto na proizvode iz Srbije i BiH.

 

Izvor: B92

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."