Čepurin: Tvrdnje Haradinaja obična karikatura i apsurd

Beograd — Ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Čepurin oštro je osudio tvrdnje Ramuša Haradinaja iznete u “Vašington postu”.

Čepurin je demantovao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić, navodno uz podršku Moskve, nudi priznavanje u zamenu za deo Kosova.

“Tvrdnje koje je Ramuš Haradinaj izneo u ‘Vašington postu’ su po formi karikatura, a po sadržaju apsurd. Istakao bih da je međunarodno pravo na strani vaše zemlje”, rekao je Čepurin za “Novosti” od petka.

“Srbiju podržava ne samo Rusija, nego sve veći broj država. O tome svedoči i to da su mnoge zemlje odustale od prethodne odluke o priznavanju nezavisnosti Kosova. To je pokazao i ishod glasanja u više međunarodnih organizacija, uključujući i Interpol”, kazao je Čepurin, reagujući na autorski tekst Haradinaja u američkom listu, u kom kaže da predsednik Aleksandar Vučić, navodno uz podršku Rusije, nudi priznavanje u zamenu za deo teritorije Kosova.

Izvor RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."