U Lipljanu zaplenjeni mlečni proizvodi iz Srbije

 U Lipljanu, na Kosovu i Metohiji, zaplenjena je određena količina prehrambene robe iz Srbije, koja na deklaraciji nije imala naziv „Kosovo Republika“, javila je prištinska Koha, koja je objavila i fotografije automobila u čijem gepeku su se nalazili ti proizvodi.

Reč je o Imlekovim proizvodima, a zaplenili su inspektor i pripadnici policije Opštine Lipljan.

Oni su, kako se navodi, tu robu zaplenili u nastavku akcije „uklanjanja ilegalnih srpskih proizvoda“ sa kosovskog tržišta, na kojima nema oznake „Republika Kosovo“.

Dodaje se da inspektori i policija kontrolišu sva vozila za transport robe, pre svega hrane.

Imer Rustemi, direktor Inspekcije u Opštini Lipjan, rekao je da u prodavnicama u tom mestu nema prehrambenih proizvoda koji nisu deklarisani u skladu sa odlukom privremenih prištinskih institucija, preneo je prištinski dnevnik.

 

RKM

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."