Kosovska vlada: Taksa nije protiv Srba, nego odgovor na blokade Srbije

Kosovska vlada odbacila je navode “unutar i izvan zemlje” da je povećanje poreza usmereno protiv Srba na Kosovu, ističući da je to odgovor na “kontinuirane blokade koje Srbija čini” prema Kosovu.

Navodi se da se ova odluka ne odnosi na donacije crkvama i verskim objektima, diplomatskim ili konzularnim misijama i njihovom osoblju, a izuzetak su zaposleni iz reda lokalnog stanovništva.

“Svi oni imaju pravo da uvezu robu koja je oslobođena carinskih dažbina, navedeno je u saopštenju.

Međutim, sva roba koja je oslobođena povećanih carina mora imati deklaraciju sa nazivom “Republika Kosovo”, stoji u saopštenju.

 

Izvor: RTS / Tanjug

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."