Danas sastanak Vučića i Rakića

Predsednik Srpske liste Goran Rakić, najavio je da će se predstavnici Srba sa Kosova sastati danas u Beogradu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Na sastanku bi trebalo da budu dogovoreni dalji koraci kao odgovor na krizu koju je izazvala Priština, nizom mera na štetu ljudskih i ekonomskih prava srpske zajednice, te na nove pretnje i provokacije.

Rakić je, prenosi Tanjug, istakao da će se Srbi na Kosovu boriti isključivo mirnim i nenasilnim protestima protiv mera i kršenja ljudskih prava od strane Prištine.

„Borićemo se za pravo da ostanemo na svojim ognjištima i nećemo nasedati na bilo kakve provokacije“, naglasio je Rakić.

Uvažavajući apel iz Beograda, Rakić je rekao da će Srbi ostati mirni, ali da se neće sklanjati ako ih neko napadne.

Predsednik Srbije takođe je pozvao Srbe sa KiM, kako je preneo direktor Kancelarije za KiM Marko Djuric, da ne preduzimaju dalje korake u napuštanju kosovskih institucija.

Izvor: Kontakt Plus radio

Foto: DW

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."