• Početna>
  • Vesti>

Bahtiri: Sutra sednica povodom „ujedinjenja“ Mitrovice

Gradonačelnik Južne Mitrovice, Agim Bahtiri, sazvao je hitnu sednicu Skupštine opštine povodom, kako kaže „ujedinjenja Mitrovice“. Sednica će se održati sutra u 11 časova. Inače, gradonačelnik Bahtiri je juče prilikom obilaska kule Ise Boljetinca najavio održavanje ove sednice.

„Pokretanje inicijative za izmenu Zakona br. 03 /L-041 o administrativnim granicama opština, u cilju ujedinjenja Mitrovice“, navodi se u saopštenju ove opštine.

Predsedavajući skupštine, Jeton Ujkani, potvrdio je da je sednica sazvana na inicijativu gradonačelnika Agima Bahtirija kako bi razgovarali o predlogu izmene zakona o administrativnim granicama opština, prenosiKallxo.

Vlada Kosova nije upoznata sa inicijativom za „ujedinjenje“ Mitrovice gradonačelnika Južne Mitrovice, Agima Bahtirija, rekla je sa druge strane, portparolka Vlade Kosova, Donjeta Gaši u odgovoru za Kallxo. Istakla je da su samo videli medijske navode, ali da još uvek nisu razgovarali o tome, te da će ubrzo to učiniti i izneti stav.

Fatmir Matoši iz AKR, stranački kolega Bahtirija, rekao je da je ovo inicijativa Bahtirija „kao pojedinca“, a da stranka o tome nije razgovarala.

„Mi kao stranka nismo pričali o tome, ne mogu reći da mi to podržavamo ili da se protivimo tome“, rekao je Matoši, dodajući da je dobro održati sastanak i čuti kako razmišljaju drugi.

 

Izvor: Kossev

Comments

Pročitaj još