• Početna>
  • Vesti>

Obijena crkva, ukradeno vozilo, Srbi u Pomoravlju opet na udaru lopova

Provaljena su vrata crkve Sveti Sava u Gornjem Kuscu i obijena kasa u kojoj su vernici ostavljali crkvene priloge.

„To je za nas veliki udarac, jer se napadaju i naše svetinje“, rekao je za RTV Puls crkvenjak Stanimir Nikolić koji je slučaj prijavio policiji.

Meštaninu Marku Ristiću, sinoć, nešto posle ponoći, ukradeno je i vozilo Opel Astra, a u još u desetak kuća pokušane su krađe.

U obližnjem selu Stanišor, takođe posle ponoći, obijena je štala Srećka Kostića  iz koje su lopovi odveli kravu sa teletom.

Potpredsednik opštine Novo Brdo Siniša Dimić u izjavi za RTV Puls osuđuje nove napade kriminalaca na imovinu srpskih meštana te opštine.

„Ovo je smišljeni akt nasilja nad srpskim stanovništvom kako bi se ekonomski oslabili. Evidentno je da kosovska policija nema dovoljno opreme, ljudstva, niti znanja da stane na put kriminalcima“, rekao je Dimić.

U poslednjih mesec dana, ovo je već šesti put da su zabeležene krađe imovine srpskih vlasnika u novobrdskom kraju, a na meti lopova su bile kuće, krupna stoka i vozila.

Organizovana grupa kriminalaca sinoć je na destak mesta u Gornjem Kuscu i Stanišoru, nadomak Gnjilana, izvršila ili pokušala više provalnih krađa, konstatovala je policija koja je jutros oko devet časova izvršila uviđaj i registrovala tragove najmanje pet počinilaca.

Izvor Radio Kontakt Plus

Comments

Pročitaj još