Novi američki ambasador u Prištini položio zakletvu

Filip Kosnet je položio zakletvu kao novi američki ambasador u Prištini, objavila je večeras otpravnica poslova u Ambasadi SAD u Prištini Kolin Hajlend na svom nalogu na “Tviteru”.

Kosnet, koji će na mestu ambasadora SAD u Prištini zameniti Grega Delavija, predstavio se na video-snimkom, koji je objavila američka ambasada, navodeći da raznolikost može da nas kulturno obogati i inspiriše na inovativna rešenja nacionalnih problema.

“I verujem da zajednice i pojedinci moraju da iskreno razmotre svoju prošlost kako bi zajedno gradili svetlu budućnost”, poručio je Kosnet na video-snimku.

Istakao je i da je pre 15 godina služio u američkoj diplomatskoj misiji u Prištini.

“Sada imam čast da se vratim kao ambasador kako bih pomogao da se ojača blisko prijateljstvo između naše dve velike zemlje”, rekao je Kosnet.

Naglasio je da se on i njegova supruga Alison raduju upoznavanju KiM i sticanju prijatelja iz svih zajedica.

“Želimo da čujemo vaše ideje o tome kako Kosovo i Amerika mogu da sarađuju u brojnim oblastima: poslovanju, vladavini prava, bezbednosti, obarazovanju i mnogim drugim. Alison i ja se, takođe, nadamo da ćemo tokom našeg boravka ovde razgovarati o iskustvu življenja u multikulturalnom, multietničkom, verski raznolikom društvu: nečemu što naše dve zemlje dele”, naveo je Kosnet.

Na kraju video-snimka, i na srpskom i na albanskom jeziku zahvalio je svima koji su ga pogledali, uz poruku da se nada skorom viđenju.

Izvor Tanjug/RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."