• Početna>
  • Vesti>

Kad ode Srbin Albanac dolazi i traži ujedinjenje Mitrovice

 

Kosovska Mitrovica — Nakon odluke predsednika četiri srpske opštine sa severa Kosova, gradonačelnik južnog dela Kosovske Mitrovice traži da se taj grad ujedini i da on njim vlada.

Kako prenosi portal KoSSev, gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri uputio je pismo kosovskoj vladi sa zahtevomda on upravlja “ujedinjenom Mitrovicom”.

“Zahtevam da kosovska vlada preduzme sve neophodne pravne radnje kako bi se odmah ukinula odluka o podeli Mitrovice na dve opštine”, napisao je Bahtiri na svom Fejsbuk profilu.

Bahtiri je naznačio da grad Mitrovica sada treba da bude jedna opština, tj. kako je rekao, “onako kako je uvek bilo”, kao i da bi, u ovoj situaciji on upravljao “ujedinjenom Mitrovicom”.

Podsetimo, gradonačelnici četiri srpske opštine, među kojima je i prvi čoveg severmog dela Kosovske Mitrovice Goran Rakić, podneli su u utorak ostavke na svoje funkcije i potpisali zajedničku deklaraciju kojom su najavili prekid svake saradnje i komunikacije s vlastima u Prištini.

Takvom odlukom, donesenom zbog, kako su rekli, anticivilizacijskih mera Prištine o povećanju taksi na srpsku robu ali i akcija ROSU u severnoj Mitrovici, prestala je da funkcioniše i lokalna vlast kao deo kosovskog sistema.

 

Izvor Kossev

Comments

Pročitaj još