Arsović za Novosti: Ništa još nije gotovo

Nakon 24 sata koje je provela u prištinskom pritvoru, Silvana Arsović, sekretarica ubijenog Olivera Ivanovića, uverena je da “još ništa nije gotovo”, a za Novosti kaže da je cele noći premotavala film i pitala se zašto je pritvorena.

“Cele noći nisam spavala. Sto puta sam premotavala film u glavi tražeći makar jedan jedini razlog zbog kojeg su me pritvorili. Brinula sam i za sina.”

Arsovićeva je pritvorena pod sumnjom Albanaca da je pomagala u ubistvu Ivanovića, a nakon puštanja se vratila u Kosovsku Mitrovicu i došla u stranačke prostorije Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda”, gde je, kako navode Novosti, “plakala kao kiša, a prva joj je prišla Ksenija Božovic, potpredsednica GI SDP i čvrsto je zagrlila, tešeći je da je sve gotovo i da se vratila”.

“Ništa još nije gotovo”, rekla je Arsovića.

U stranačkim prostorijama bilo je još desetak prijatelja, a Božovićeva je rekla da su strahovali zbog teških kvalifikacija dela za koje je policija osumnjičila Silvanu, dodajući: “Ona je poslednja osoba na svetu koja bi mogla da naudi Oliveru”.

Arsovićeva nije mogla da govori o tome šta su je ispitivali u policiji, te da je prva verzija, kad su je privodili, bila da mora da dopuni svoju izjavu vezanu za atentat na Ivanovića.

Ona je bila osumnjičena da je pomagala u ubistvu tako što je isključila kamere koje su stajale na stranačkim prostorijama, a njen advokat Dobrica Lazić za Novosti je rekao da je tužilac izjavio da nema dovoljno dokaza da bude zadržana u pritvoru.

“Rekao je da je nece odmah saslušavati, pa je nisu ni dovodili u tužilaštvo. Nije mi dao nikakav dokument o tome ili puštanju na slobodu, već mi je sve rekao usmeno”, kazao je Lazić, dodajući da za sada protiv nje nema optužnice.

 

Izvor: Radio Kontakt plus / Novosti

Comments

Pročitaj još