• Početna>
  • Vesti>

Vučić za RTS: Moja borba za Kosovo kao borba Davida protiv Golijata

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u intervjuu za RTS još jednom rekao da je nemoguće održavanje statusa kvo na Kosovu. Zabrinut je zbog istraživanja koja pokazuju da se građani Srbije većinski zalažu za održavanje zamrznutog konflikta. Moja borba je kao borba Davida pred Golijatom, rekao je Vučić. Istakao je da Milan Radoičić nije ubio Olivera Ivanovića i da je uvek bio prvi na braniku severne Mitrovice.

Aleksandar Vučić je u intervjuu za “Oko” rekao da se zalagao za kompromisno rešenje, jer će bez njega srpski narod imati ogromne probleme.

Rekao je da razgovori o rešenju više ne postoje i da ne zna šta bi ponudio našem narodu.

“Moja borba je bila bukvalno kao borba Davida pred Golijatom”, rekao je Vučić navodeći da je Golijat ceo zapadni svet i Albanci.

Naveo je da ga istraživanja o podršci koju imaju on i njegova partija ne brinu jer pokazuju da je ona na istorijskom maksimumu, ali da jeste zabrinut zbog istraživanja koja su pokazala da se većina građana Srbije zalaže za održavanje zamrznutog konflikta na Kosovu, što je, ističe, nemoguće.

Vučić je ukazao da se suočavamo sa željom Albanaca da u potpunosti zaokruže svoju državnost i da su spremni da plate svaku cenu za to. Predsednik je upitao da li smo i mi spremni da to platimo.

“Naši građani bi status kvo, moj odgovor je da je to nemoguće stanje”, poručio je Vučić.

Istakao je da je na Kosovu trenutno 91 ili 92 odsto Albanaca, koji već imaju potvrđenu državnost od strane zapadnog sveta.

“Ja vas pitam šta ćemo da radimo ako dođe do bilo kakvog sukoba? Da se radujemo što će srpska vojska ući, da rizikujemo sukob sa NATO-om, ili da im kažemo ‘smete da upadnete jer nećemo da reagujemo pa pobijte naš narod’? Pa šta mi ostaje na rukama, ili bilo kome od nas? Ili je svima lako pa ćemo prepustiti da neko u naše ime odlučuje”, rekao je Vučić dodajući da se zato zalagao za kompromis.

Predsednik je rekao da mu se čini da razume šta narod poručuje, ali se ne upravlja time nego onim što zna i vidi, a više toga vidi jer mu je to dostupno.

“Ne zato što sam pametniji, nego jer sam na takvom mestu”, rekao je Vučić navodeći da mu niko nije verovao da ćemo smanjenjem plata i penzija imati bolju ekonomiju.

Upitao je da li je moguće da neko misli da je on lud i da je želeo penzionerima zlo.

“Želeo sam dobro, da zaposlimo Srbiju”, rekao je predsednik objašnjavajući da smo dobili jaču zemlju koja zastupa nacionalne interese.

“Koja može da se bori za Kosovo, da traži nešto za naš narod, ne samo da čekaju da formalno priznamo nezavisnost”, rekao je Vučić i naveo da to nije ona Srbija kojoj su rekli da je tražila mišljenje suda u Hagu i koja je postavila granicu na Jarinju i Brnjaku.

 

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još