Vežbe Kfora na severu Kosova

Vežbe najavljene za naredne dane na severu Kosova, već su otpočele rekao je za “Tanjug” portparol Kfora Vinćenco Graso. Dodaje da tu nema nikakve vojne aktivnosti, već da je cilj – da Kfor bude “vidljiviji”.

“Vežbe su već u toku, ali to nije nikakva posebna ili vojna aktivnost, radi se o pokretima naših vozila, patrolama, da budemo vidljiviji. Dakle, nema vojne aktivnosti, ovo nisu vežbe poput onih kakve ste imali u Srbiji”, rekao je Vinćenco Graso.

Upitan zašto su vežbe sada pokrenute, portparol Kfora je rekao da “nema nekog posebnog razloga”, a na pitanje koliko je planirano da traju, Graso nije imao precizan odgovor i rekao je samo da bi trebalo da se održavaju “narednih dana”.

Prethodno je putem Fejsbuka Kfor saopštio da će “narednih dana izvesti neke vežbe na severu Kosova”.

“Trupe Kfora će krenuti i rasporediti se duž glavnih puteva u skladu sa mandatom u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN. Ovo je normalna aktivnost, koja nema veze sa bilo kakvom posebnom pretnjom ili zabrinutošću. Situacija je pod kontrolom i Kfor nastavlja sa zaštitom svih građana na Kosovu, kao što je to radio od 1999. godine”, saopštio je Kfor na svojoj Fejsbuk stranici.

Izvor: RTS,Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."