Milan Radoičić dao iskaz srpskoj policiji

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije su, postupajući u skladu sa zahtevom Tužilaštva za organizovani kriminal, obavili razgovor sa M. R. u vezi sa njegovim saznanjima o ubistvu Olivera Ivanovića, saopštio je MUP.

Policija je od M. R. uzela izjavu u skladu sa zahtevom za prikupljanje potrebnih obaveštenja, a u vezi sa istragom ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju nije navedeno puno ime i prezime, ali mediji prenose da je reč o Milanu Radoičiću.

Radoičić je u saopštenju koje je juče prosledio medijima kategorički negirao bilo kakvu povezanost sa ubistvom Olivera Ivanović.

Oglasilo se i Tužilaštvo za organizovani kriminal, koje u saopštenju navodi da su prikupljanja obaveštenja od M. R. jedna od mnogih koje je MUP preduzeo po zahtevu Tužilaštva.

Naime, Tužilaštvo za organizovani kriminal je, odmah posle ubistva Olivera Ivanovića, nadležnim organima Republike Srbije uputilo “zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja da, u skladu sa zakonom, rade na otkrivanju izvršilaca i motiva ovog ubistva”.

U saopštenju se ističe da svi državni organi, po zahtevu Tužilaštva, rade na otkrivanju izvršilaca i nalogodavaca ovog krivičnog dela, “bez obzira na to da li su povod za preduzimanje konkretnih radnji saznanja nadležnih organa Republike Srbije ili privremenih organa samouprave u AP Kosovo i Metohija”.

 

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još