• Početna>
  • Vesti>

Haradinaj bez komentara na ostavke, Veselji ih smatra ishitrenim

Kosovski premijer Ramuš nije želeo da komentariše ostavke gradonačlenika opština na severu Kosova, dok je predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji takvu odluku nazvao ishitrenom i pozvao građane na uzdržanost, prenosi RTK.

Ramuš Haradinaj je novinarima rekao da će se o situaciji na severu izjasniti sutra, dok danas ima druge obaveze.

“Ostavka četiri gradonačelnika opština na severu Kosova je nagla odluka i štetna za građane ovih opština, kao i za odnose među zajednicama na Kosovu. Pozivam sve građane severa na uzdržanost, smirenu i uravnoteženu reakciju na situaciju koja je nastala u proteklih nekoliko dana”, naveo je Veselji na “Fejsbuku”.

Kosovo će, ističe, “nastaviti da ulaže maksimum da poboljša međuetnički suživot unutar zemlje i jača stabilnost i dobrosusedske odnose u regionu”.

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa izjavio je da su, kako je rekao, današnje akcije Srba, ostavke gradonačelnika četiri opštine i rezolucija o prekidu komunikacije sa Prištinom jasan signal u kom pravcu ide zemlja”, prenela je RTK 2. Kako je Mustafa naveo, “zvaničnici Prištine treba da brinu o ustavnom poretku zemlje, dok ne bude prekasno”, te je dodao da se država ne održava i ne vodi – folklorom.

Gradonačelnici četiri opštine sa srpskom većinom na severu Kosova podneli su jutros ostavke zbog odluke Prištine da se na robu iz Srbije plaća carina od 100 odsto.

 

Izvor: FoNet / RTS

Comments

Pročitaj još