• Početna>
  • Vesti>

Gradonačelnici južnih srpskih opština: Podržavamo naše političke saborce, ali nećemo preduzeti iste mere

Foto: Srpska lista

Svi Srbi sa Kosova i Metohije ujedinjeni su u želji da odbrane svoje pravo na postojanje na vekovnim ognjištima i nameri da javno na miran i demokratski način iskažu svoje neslaganje i revolt zbog teške situacije u koju nas je dovela trgovinska blokada Prištine, navodi se u saopštenju gradonačelnika 6 opština južno od Ibra.

“Svi Srbi na Kosovu i Metohiji su jednako izloženi pogubnim posledicama takvog neodgovornog poteza Prištine, i zato je naš vapaj za pomoć jedinstven.

U potpunosti podržavamo način na koji su naši prijatelji i politički saborci iz opština na severu Kosova i Metohije rešili da se odupru grubom i necivilizacijskom uskraćivanju elementarnih egzistencijalnih prava našem narodu.

Iako nećemo preduzeti iste mere zbog različitih okolnosti u kojima živimo, i mi ćemo se solidarno boriti da prestane diskriminacija i kršenje ljudskih prava našeg naroda usled uvođenja 100 odsto takse na proizvode iz centralne Srbije, čime se na najdirektniji način guši pravo na opstanak Srba na Kosovu i Metohiji” navode u saopštenju.

Kako dalje kažu, uvereni su da su gradonačelnici u srpskim opštinama na severu doneli potpuno ispravnu odluku, sagledavajući najbolje načine da se na Prištinu izvrši efikasan pritisak da opozove mere zbog kojih svi trpimo jednaku štetu. Najavili su zajedničko delovanje i u narednim danima, odlučni da se za prava svog naroda bore zajednički i jedinstveno. Saopštenje potpisuju gradonačelnici Štrpca, Gračanice, Raniluga, Novog Brda, Klokota i Parteša.

Izvor: Saopštenje, RKM

Comments

Pročitaj još