Besplatno i anonimno – Evropska nedelja terstiranja na HIV

Juce je počelo obeležavanje evropske nedelje testiranja na HIV.Lekari i zdravstveni radnici Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, do nedelje obavljaju besplatno testiranje svih zainteresovanih građana.

“U toku je evropska nedelja testiranja na HIV, naredne dane smo posvetili borbi protiv ove bolesti. Naš doprinos ovoj akciji je što smo mobilna ekipa u Studentskoj poliklinici svakog dana od 7-12 časova i vršimo potpuno besplatno i anonimno testiranje svih pacijenata, aposebna je prilika da dođu oni koji spadaju u rizičnu grupu” , rekla je za naš jutarnji program Dr.Desanka Novaković,spec. epidemiolog u Zavodu za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici.

Dodala je da će obeležiti i 1. decembar – Svetski Dan borbe protiv AIDS-a, ali u Zavodu za Javno zdravlje u subotu , gde su svi pacijenti takođe pod istim uslovima , bez zdravstvene legitimacije, besplatno i anonimno , dobrodošli. Kako je rekla dr. Novaković u pitanju su brzi testovi , savremenije metode , bez tz. venepunkcije gde se rezultati testa dobijaju za svega par minuta.

Ekipa zdravstvenih radnika dežuraće u subotu 1. decembra od 7-19 časova.

 

Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."