Arifi: Pre će pasti vlast nego tarife

Priština odgovorila SAD, odakle im je poručeno da povuku odluku o povećanju tarifa za 100 odsto. Arifi: Pre će pasti vlast nego što ćemo povući tarife.

Savetnik kosovskog premijera Ramuša Haradinaja i predstavnik prištinskih institucija u dijalogu sa Beogradom, Avni Arifi je rekao, na poziv SAD da ukinu uvećane takse za robu iz Srbije, da će pre pasti kosovska vlast, nego što će povući odluku o povećanju poreza za 100 odsto na robu iz Srbije i BiH.

On je tako reagovao za prištinski portal Ljajmi, u odgovor na poruku američkog državnog sekretara Majka Pompea da Priština treba da ukine odluku o stopostotnom povećanju poreza na robu iz Srbije i BiH.

“Ne, nećemo povući odluku. Vlada će radije pasti nego što bi povukla odluku o povećanju poreza na 100 posto”, rekao je Arifi.

Američki Stejt department saopštio je ranije da je Pompeo, na sastanku sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem pozvao Prištinu da povuče odluku o povećanju poreza na robu iz Srbije i BiH i da se okrene radu na normalizaciji odnosa sa Beogradom.

 

Izvor: B92

Comments

Pročitaj još