Arifi: Pre će pasti vlast nego tarife

Priština odgovorila SAD, odakle im je poručeno da povuku odluku o povećanju tarifa za 100 odsto. Arifi: Pre će pasti vlast nego što ćemo povući tarife.

Savetnik kosovskog premijera Ramuša Haradinaja i predstavnik prištinskih institucija u dijalogu sa Beogradom, Avni Arifi je rekao, na poziv SAD da ukinu uvećane takse za robu iz Srbije, da će pre pasti kosovska vlast, nego što će povući odluku o povećanju poreza za 100 odsto na robu iz Srbije i BiH.

On je tako reagovao za prištinski portal Ljajmi, u odgovor na poruku američkog državnog sekretara Majka Pompea da Priština treba da ukine odluku o stopostotnom povećanju poreza na robu iz Srbije i BiH.

“Ne, nećemo povući odluku. Vlada će radije pasti nego što bi povukla odluku o povećanju poreza na 100 posto”, rekao je Arifi.

Američki Stejt department saopštio je ranije da je Pompeo, na sastanku sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem pozvao Prištinu da povuče odluku o povećanju poreza na robu iz Srbije i BiH i da se okrene radu na normalizaciji odnosa sa Beogradom.

 

Izvor: B92

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."