• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Nastavlja se institucionalno nasilje i pritisak na Srbe na KiM

Foto: Srpska lista

Najnovijim hapšenjem i neosnovanim pritvaranjem naše sugrađanke Silvane Arsović, koja je poznata kao iskren prijatelj ubijenog Olivera Ivanovića, nastavlja se institucionalno nasilje i pritisak na Srbe na Kosovu i Metohiji, ističe se u saopštenju Srpske liste.

“Cilj ovog neosnovanog lišenja slobode je pokušaj da se pažnja javnosti skrene sa odluke kosovskih institucija da se zabrani distribucija robe na severu Kosova i Metohije i time Srbima oteža život i građani zastraše i primoraju da napuste svoja ognjišta” stoji u saopštenju Srpske liste.

Srbi na Kosovu i Metohiji apeluju na sve međunarodne institucije da spreče nasilničko ponašanje kosovskih institucija prema Srbima jer su tenzije visoke a situacija kritična, te je nemoguće u ovakvim okolnostima sačuvati mir i prisebnost građana.

Srpska lista poziva građane da ostanu suzdržani na svakodnevne provokacije, kako ne bi dali povoda za bilo kakvo nasilje.

“Pravo na život i slobodu je nešto što nam pripada po svim međunarodnim normama, kao i pravo da budemo svoji na svojim ognjištima” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još