Simić: Očekivali smo da će uhapšeni biti prebačeni u srpske sredine

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić rekao je da se četvorica uhapšenih Srba nalaze u zatvoru i da im je određen pritvor od 30 dana.

On je za Jutarnji program RTS-a  rekao da su predstavnici Kriznog štaba razgovarali sa porodicama uhapšenih kao i sa njihovim pravnim braniocima.

“Oni se nalaze u zatvoru koji je jedan centar za visoko-bezbednosne slučajeve i stvari, koji apsolutno nemaju nikakvog osnova da se koristi u ovakvim situacijama”, naveo je Simić.

Podsetio je da Kosovska Mitrovica ima svoj centar tako da je apsolutno bilo očekivati da se ti ljudi nakon određenja samog pritvora bar prebace u srpsku sredinu međutim to se nije desilo.

“Nastavlja se pritisak i na njih. Branioci kažu da je taj pritvor do 30 dana, videćemo u danima koji dolaze da li će se on nastaviti, međutim kako je sve ovo počelo zaista nemamo neka velika očekivanja”, naveo je Simić.

RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."