Rakočević: Nema razumnog objašnjenja za zabranu prolaza na Merdaru

Posle višečasovnog čekanja na administrativnom prelazu Merdare, predstavnici Doma kulture u Gračanici nisu dobili dozvolu da pređu na teritoriju centralne Srbije kako bi nastavili put Novog Sada i prisustvovali otvaranju Izložbe radova mladih umetnika sa Kosova i Metohije u Zavodu za kulturu Vojvodine, čiji su i organizatori.
Direktor Doma kulture u Gračanici Živojin Rakočević rekao je za RTV Gračanica da nema razumnog objašnjenja za zabrano prelaska na adminisrativnom prelazu Merdare, ali da je uprkos tome ekipa predstavnika ove institucije svoj put di cilja pronašla obilaznim putem.
“Mi godinama, nedeljno tu prelazimo i prenosimo umetnička dela, muzičke instrumente, slike scenografije za naše događaje i do sada nikada niko nije pravio problem jer smo imali urednu dokumentaciju. Juče smo oko deset ujutru zaustavljeni na Merdaru i ta agonija je trajala nekoliko sati . Nema razumnog objašnjenja, nema nikakvog papira koji bi mogao da kaže da ne možemo tu da prođemo.Radi se o mladim slikarima, mladim umetnicima koji su getoizirani i sada im treba dodatna granica koju treba da preskoče u životu i u svojoj ličnoj slobodi”, istakao je Rakočević za RTV Gračanica.
Izložba mladih umetnika sa Kosova i Metohije organizovana je u Zavodu za kulturu Vojvodine u Novom Sadu. Otvaranje izložbe koja nosi naziv “Lice Budućnosti ” očekuje se večeras u 18 i 30 i trajaće do 05. decembra.

Izvor Radio Gračanica

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."