• Početna>
  • Vesti>

Održan sastanak studenata Univerziteta u Prištini: Solidarni smo sa narodom KiM u teškim trenucima

Sastanak studenata Studentskih parlamenata Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, održan je danas u amfiteatru Fakulteta tehničkih nauka

Na prvom Zboru studenata Univerziteta u Prištini, na kojem je prisustvovalo više od 900 studenata, doneti su sledeći zaključci.

1.Mi, studenti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, solidarni smo sa narodom Kosova i Metohije u ovim teškim trenucima i svojim prisustvom dokazujemo da delimo istu sudbinu.

2.Izražavamo najoštrije protivljenje i apsolutno smo protiv uvođenja nametnutih taksi kojima se ugrožava opstanak srpskog življa na Kosovu i Metohiji ali se ugrožava i normalan rad Studentskog centra i život studenata.

3.Sve studentske nastavne i vannastavne aktivnosti odvijaju se po unapred predviđenom planu i programu. Nastavićemo da svoje studentske obaveze redovno i uredno ispunjavamo.

4.Pozivamo srpski narod širom Kosova i Metohije da pokaže jedinstvo na svakom koraku, upravo onako kako i mi to pokazujemo.

Skupu su prisustvovali predstavnici svih Studentskih paralamenata.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još