Rikalo:”Postoje sumnje da su uhapšeni Srbi bili pod torturom”

Ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja u ostavci u kosovskoj vladi – Nenad Rikalo, izjavio je da postoje osnovane sumnje da su Srbi uhapšeni u Kosovskoj Mitrovici bili pod torturom, i da su predstavnici Srba na Kosovu i Metohiji zbog toga poslali zahtev da uhapšene pregledaju medicinski timovi.

Tražili smo da medicinski timovi pregledaju naše sugrađane koji su pritvoreni, ali do ovog trenutka nismo dobili odgovor da li će našim medicinskim timovima biti omogućeno da ih pregledaju”, rekao je Rikalo za TV Prva.

On je rekao da je hapšenje Srba “dodatni detalj” koji je uznemirio ljude, jer pokazuje da ‘svako može da upadne i da vas uhapsi, a da praktično nemate pravo da se branite na adekvatan način’.

Komentarišući uvođenje taksi od 100 odsto na uvoz srpske robe, Rikalo je rekao da je ‘situacija prilično alarmantna i da se mogu nazreti karakteristike potencijalne katastrofe’.

“Ne treba u Prištini da se rukovode sujetom, niti lošim namerama, koje su više nego očigledne prema srpskom narodu koji živi na KiM. Najprostiji izlaz je da oni povuku tu odluku, ta odluka neće biti strašna po njh, a za nas će biti znak umirenja da možemo da nastavimo sa mirnim životom”, rekao je on.

Rikalo je najavio mirne proteste za utorak, 27. novembar i dodao da će na ‘njihovo pravno i fizičko nasilje odgovoriti nenasiljem i mirnim putem’.

 

Prva TV,Radio Kontakt plus

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."