• Početna>
  • Vesti>

U Mitrovici mirno, četvorica uhapšenih danas pred sudijom

Posle upada kosovskih specijalaca, hapšenja četvorice Srba i protesta zbog taksa Prištine od 100 odsto, mirno jutro na severu Kosova i Metohije. Uhapšeni Srbi nalaze se u policijskoj stanici u Prištini i tokom dana će biti izveeni pred sudiju u tom gradu.

Noć na severu Kosovske Mitrovice protekla je mirno, ali su meštani uznemireni zbog hapšenja Srba i upada jedinica ROSU na sever Kosmeta.

Dejan Vasić, advokat jednog od uhapšenih Dragiše Markovića, kaže za RTS da su uhapšeni Srbi trenutno smešteni u stanici u Prištini.

Dodaje da će oni danas biti izvedeni pred sudiju suda u Prištini a u okviru istrage zbog, kako navode kosovska policija, ubistva Olivera Ivanovića.

“Meni je to čudno jer se ubistvo dogodilo u Prištini. Mislim da bi u trebalo da se saslušaju u Mitrovici”, rekao je Vasić dodajući da još nema informaciju za šta su oni tačno osumnjičeni.

Prema njegovim rečima, Dragiša Marković već je bio saslušan u februaru u okviru istrage o ubistvu Ivanovića.

“Već su dovoljno istražene sumnje. Nerazumno je da mu se ponovo ograničava kretanje”, ističe advokat Vasić.

Treće jutro na Kosovo i Metohiju nije stigla srpska štampa, a na rafovima prodavnica sve je manje srpske robe.

Zdravstvena situacija za sada je stabilna. Direktor Kliničnkog centra u Mitrovici Milan Ivanović ukazuje kiseonika i lekova ima za sedam dana.

Ako blokada ne prestane, može da dođe do nestašice pojedinih lekova.

Specijalne jedinice kosovske policije ROSU upale su juče rano ujutru na sever Kosova i uhapsila četvoricu Srba.

Uhapšeni su Dragiša Marković, Aleksandar Ćurić, Marko Rošić i Nedeljko Spasojević.

Marković i Spasojević inače su pripadnici kosovske policije.

Širom Kosmeta Srbi su juče održali mirne proteste sa kojih je poručeno da oni žele ukidanje taksi ali da neće napustiti svoja ognjišta.

Povodom aktuelne situacije na Kosovu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je imao vanredni sastanak sa svim ministrima iz Vlade, a pre toga i sa službama bezbednosti.

Poručio je da Beograd mora da se pripremi na dugotrajnu pomoć i podršku srpskom narodu na Kosmetu koja, kaže, neće biti ni laka ni jednostavna ni jeftina.

RTS

Comments

Pročitaj još