• Početna>
  • Vesti>

Simić: Krizni štab će raditi 24 sata, građani da ne nasedaju na provokacije ako do njih dođe

Sastanak kriznopg štaba u proširenom sastavu kome su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave sa severa Kosmeta,održan je danas kako bi se razmotrila   političko-bezbednosna situacija u kojoj se trenutno nalazimo, zbog pre svega uvođenja takse od 100 posto na proizvode iz Srbije ali i blokade uvoza robe na teritoriju Kosova, ali i zbog protiv pravnog lišavanja slobode četvorice Srba sa severa Kosova i Metohije.

Ovo je novinarima potvrdio  na konferenciji  posle sastanka, Igor Simić potpredsednik Srpske liste i između ostalog dodao:

“Osećaju se tenzije u gradu , a mi apelujemo na građane da u svim situacijama ostanu suzdržani i ne nasedaju na provokacije u koliko ih bude. Mi ne smemo da damo povoda da bilo ko upotrebi silu protiv nedužnih građana i stoga svi politički predstavnici Srba sa Kosova i Metohije apeluju na građane da budu mirni i suzdržani ukoliko do njih dođe a mi ćemo naći načina kako da mirno i demokratski izbegnemo da Priština getoizira preostali narod na ovim prostorima.

Imali smo prilike da čujemo kako je predsednik Aleksandar vučić rekao da će država naći načina dkako da pomogne građanima i to u neku ruku donosi smirenost ali ne umanjuje oprez građana.Ne bih da iznosim detalje sastanka ali mogu da kažem da su predstavnici lokalne samouprave u stalnoj konsultaciji sa našim predstavnicima u Beogradu. Krizni štab koji je formiran zasedaće 24 sata dnevno , ali zaključke sa sastanaka neće, kako je rekao Simi, biti u mogućnosti da iznose uvek pa se izvinio medijima. Najvažnije je da građani znaju da postoje ljudi koji brinu o njima  a da će predsednik Srbije i premijerka naći načina kako će dostavljati hranu i lekove na Kosovo” ,rekao je .

 

Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još