• Početna>
  • Vesti>

Ambasada SAD: Uznemireni smo zbog odluke o povećanju taksi

U odgovoru za portal “Gazeta Express”, američka ambasada izražava najoštrije kritike zbog taksi na srpske proizvode. Ambasada poziva lidere da ne doprinose podizanju tenzija.

“Sjedinjene Države su uznemirene odlukom vlade da uvede trgovinske barijere. Kao što smo rekli, ne verujemo da će ove mere ići u korist Kosova. Pozivamo da se ta koncentracija usmeri na ključne interese Kosova, njenu evropsku budućnost i normalizaciju odnosa sa Srbijom”, poručeno je iz američke ambasade.

Dalje, ambasada navodi da takse “bespotrebno skreću pažnju s tih ciljeva, podrivaju međunarodni položaj i negativno utiču na građane”.

Odluka vlade o uvođenju taksi od 100 odsto na srpske proizvoda doneta je dan nakon što Kosovo nije uspelo da se učlani u Interpol. Kosovske vlasti krive Srbiju za agresivno lobiranje protiv Kosova.

Na kraju američka ambasada, koja je kritikovala prethodnu odluku o uvođenju taksi na srpske proizvode, pozvala je lidere da smanje tenzije.

“Pozivamo lidere da spuste tenzije, promovišu mir i rade na uspostavljanju zamaha koji će doneti napredak i stabilnost svim građanima”, navela je američka ambasada.

 

Izvor  Gazeta express,RTK

Comments

Pročitaj još