• Početna>
  • Vesti>

KP: Akcija na severu Kosova vezana za slučaj ubistva Olivera Ivanovića

Kosovska policija je na vanrednoj konferenciji za medije potvrdila informaciju da je današnja akcija pripadnika specijalne jedinice u Severnoj Mitrovici vezana za slučaj ubistva lidera Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravd” Olivera Ivanovića. Direktor Odeljenja za istragu Riza Šilova je rekao da su uhapšene četiri osobe, od kojih se tri sumnjiče za povezanost sa ubistvom Ivanovića.

Direktor Odeljenja za istragu Riza Šilova je rekao da su u Severnoj Mitrovici privedene tri osobe zbog veze u slučaju sa ubistvom Olivera Ivanovića i jedna zbog ometanja službenih lica u obavljanju dužnosti i da je potraga za još jednom osumnjičenom osobom u toku.

“U jutarnjim satima Kosovska policija je izvršila pretres na severu. Rezultat ove operacije su 4 uhapšena lica, od kojih se 3 dovode u vezu sa ubistvom Olivera Ivanovića. Cilj ove operacije je privođenje 4 lica koja se smunjice za krivična dela. Tri lica su uhapšena, a jedno se nalazi u bekstvu”, kaže Riz Šilova, direktor odeljenja za istragu.

Specijalni tužilac Sulj Hodža je kazao da je u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića do sada saslušano nekoliko svedoka.

“20. novembra tužilaštvo je podnelo zahtev za dodatnu kontrolu osumnjičenih za ubistvo Olivera Ivanovića. Ova operacija je, u skladu sa zakonom, uspešno završena. Tokom operacije nije bilo povređenih. Osumnjičeni se sada privremeno nalaze u policijskim stanicama. Specijalno tužilaštvo je došlo do zaključka da se sa nalogom za pretres može doći do novih dokaza u vezi ovog slučaja”, kazao je on.

Hodža je rekao da tužilaštvo raspolaže dokazima koji terete dve osobe za pružanje pomoći u slučaju ubistva Ivanovića.

“Osumnjičeni M.R nije pronađen na prijavljenoj adresi, još uvek nije uhapšeno ni lice sa inicijalima S.A.. Postoje osnovane sumnje i dokazi za privođenje ovih lica koja su pomagala u slučaju ubistva Olivera Ivanovića.”

U vezi najavljenih mirnih protesta koji su održani u podne u srpskim sredinama na Kosovu portparol Kosovske policije Baki Keljani je rekao:

“Kosovska policija je informisana o održavanju prostesta u 12 sati. Svesni smo da građani imaju prava na proteste i dalje ćemo pratiti situaciju i radićemo na očuvanju javnog reda i mira u zemlji.”

Specijalni tužilac Sulj Hodža je rekao da hapšenja na severu nisu povezana sa odlukom Vlade Kosova o uvođenju recipročnih mera prema Srbiji.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara ove godine.

 

Izvor: Radio Kontakt plus / RTK2

Comments

Pročitaj još