Haradinaj Kvinti: Odluka o taksi na snazi do priznanja

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj, saopštio je ambasadorima zemalja Kvinte da će odluka o povećanju poreza na 100 odsto na robu iz Srbije i BiH ostati na snazi do postizanja cilja kosovske vlade, što je, kako je i u međuvremenu izjavio, priznanje nezavisnosti Kosova od strane Srbije.

Ramuš Haradinaj je, kako se navodi, zahvalio ambasadorima Kvinte na “stalnoj sveobuhvatnoj podršci koju pružaju Kosovu u svim procesima” i pozvao ih da u ovoj situaciji “budu objektivni” u njenoj proceni.

Haradinaj je, dodaje se, demantovao informcije o navodnoj humanitarnoj krizi na severu.

“Haradinaj je rekao da građani ove zemlje, bez obzira na nacionalnost neće ostati ni bez hrane, ni bez medicinskih proizvoda, kao i da su izjave srpskih političara samo propagandna akcija, netačna i neprihvatljiva o stanju na terenu”, piše Koha.

Kod Haradinaja su bili otpravnik poslova Ambasade SAD, ambasador Velike Britanije, Nemačke, Francuske, Italije i predstavnik Kancelarije EU na Kosovu.

Juče su mediji izvestili da su se isti zvaničnici sastali i sa predsednikom Kosova, Hašimom Tačijem.

Reakcije protiv takse su došle i iz EU, u kojima se traži da se odmah ukine taksa.

 

Izvor: RTS / Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."