Đurić: Srbi gandijevski protiv plana Prištine

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić je rekao da je srpski narod spreman da se na miran i demokratski način bori protiv nepravde. Cilj Prištine je, kaže Đurić, da Srba više ne bude.

Marko Đurić je rekao da su se građani Kosmeta na severu okupili u nikad do sad viđenom broju.

“Svom snagom su ustali protiv nepravde koju smo videli jutros i sumanitih ekonomskih i političkih mera koje imaju za cilj da kroz takse zabrane svaku trgovinu”, rekao je Đurić za RTS i istakao da reke ljudi koje su izašle na ulice pokazuju da je srpski narod spreman da se na miran i demokratski način bori protiv nepravde.

Smatra da iza ovih poteza stoji složeniji plan o kojem je govorio i Ramuš Haradinaj.

“Govorio je da im je namera da za 30 dana nateraju Srbiju da prizna nezavisnost Kosova, ili da iz Beograda smaknu s vlasti one koji se tome suprotstavljaju”, rekao je Đurić.

Cilj je, kaže, da Srba više ne bude i da se omasovi iseljavanje Srba.

“Srbi su na gandijevski način ustali protiv toga”, rekao je direktor Kancelarije za KiM.

Izvor: RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."