• Početna>
  • Vesti>

Kosovska Mitrovica: Proslava povodom neizglasavanja Kosova za članstvo u Interpolu

Više desetina automobila sa sirenama i zastavama Republike Srbije prošlo je oko podneva centrom Kosovske Mitrovice , slaveći tako ishod glasanja u Dubaiju, na osnovu kojeg Kosovo nije primljeno u Interpol. Građani su se, kako navode, spontano okupili.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić ocenio je danas da rezultat današnjeg glasanja po pitanju prijema Kosova u Interpol potvrđuje potrebu da Priština i Beograd moraju naći dogovor kada se radi o  otvorenim pitanjima, a ne da se silom ili jednostranim potezima pokušava dobiti nekakav poen
“Činjenica je da ovo jeste veliki uspeh Srbije i njene diplomatije i predsednika Vučića, ali sa druge strane, potvrđuje potrebu, mislim da će dati podstrek Beogradu i Prišitni da nađu kompromisno rešenje koje će uvažiti interese i jedne i druge strane.
 
Sa druge strane, ne treba zaboraviti da poruke koje su dolazile iz Prištine da je ovo  čisto policijsko pitanje, jeste od značaja, jer Unmik i dalje predstavlja instituciju koja može da omogući saradnju kosovske policije sa Interpolom i nadam se da će oni to korisititi” – rekao je SImić.
 
 
Na Generalnoj skupštini Interpola danas u Dubaiju, nije prošao zahtev Kosova za članstvo.
Protiv prijema Kosova u Interpol glasala je 51 država, 68 je bilo za, a uzdržano 16.
Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još