• Početna>
  • Vesti>

Večeras Gogoljeva “Ženidba” na sceni Doma kulture u Zvečanu

Pozorišna predstava Nikolaja V. Gogolja “Ženidba” u režiji Milana Karadžića biće izvedena večeras u 19h u Domu kulture u Zvečanu.

Predstavu izvode glumci Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici i Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada.

Karte po ceni od 200 dinara mogu se kupiti na biletarnici Doma kuture na dan predstave u toku čitavog dana. Pored toga, karte se mogu kupiti još i u kafićima „Soho“ i „Kuba“.

Za studente je obezbeđen popust od 25 odsto uz indeks.

U predstavi igraju: Jelena Orlović, Milena Jakšić, Anika Grujić, Milan Vasić, Igor Damjanović, Milorad Kapor, Nebojša Đorđević, Bojan Stojčetović, Branko Babović, Tamara Tomanović i Branko Babović.

„U svom komadu `Ženidba` Gogolj je želeo da u prvi plan stavi i ismeje društvene anomalije svog vremena – licemerje, želju za statusom po svaku cenu, robovanje normama građanskog društva… Ženidba o kojoj on govori nije ženidba iz ljubavi. To je društvena obaveza, statusni simbol, ispunjavanje forme za kojom njegovi likovi čeznu, i upravo to je ono što ih čini komičnim. Iako je prošlo skoro dvesta godina otkako je komad napisan, sve te anomalije su i dalje aktuelne i itekako prisutne u svakom, pa i našem društvu, i o njima je uvek potrebno govoriti kroz pozorište,“ ovim rečima reditelj, Milan Karadžić opisuje predstavu.

Izvor: Narodno pozorište Priština

Comments

Pročitaj još