• Početna>
  • Vesti>

Rajska banja i manastir Banjska biće novi centar okupljanja i svetionik duhovnosti Srba na KiM

Prirodno srce Rajske banje je bunar sa termalnom vodom za koji meštani kažu da je dubine oko stotinu metara.  Trenutno se izvode radovi na dekompresiji ovog bunara kako bi se odstranile naslage i mulj nastali tokom dugog niza godina.

Nadležni su rekli da su ovim načinom došli do 71. metra dubine. Ukoliko ovom metodom ne stignu do dubine od 100 metara primeniće drugu, efikasniju metodu.

Na dubini od stotinu metara dobio bi se pun kapacitet izvorište od 4 litara vode u sekundi.

Planovi rukovodstva Rajske banje su izgradnja vizitorskog centra, uredjenje primarne kanalizacione i vodovodne mreže, trga u centru banje, prilaznog puta, bazena…

Budući kompleks Rajska banja koji će biti jedan od najsavremenijih rehabilitacionih centara imaće u svom sastavu bazene sa termalnom  vodom, velnes, spa i vizitorski centar, restoran i brojne, dobro opremljene smeštajne kapacitete.

Rajska banja tehnički je potpuno opremljena savremenim za grejanje, hladjenje i ventilaciju, a uskoro se očekuje otvaranje velnes i spa centra.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju navode da će manastir Banjska zajedno sa Rajskom banjom biti novi centar srpskog okupljanja i svetionik srpske duhovnosti koji će podariti novi život mestu.

 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još