• Početna>
  • Vesti>

Finalni šestomesečni izveštaj projekta “Sekjurimetar”

Humani centar Mitrovica predstavio je šestomesečni izvestaj, tj. rezultate projekta čiji je cilj praćenje stanja bezbednosti i ocena bezbednosnih problema u četiri opštine na severu Kosova od strane civilnog društva. Što se tiče izvršenih krivičnih dela, dominiraju krađe, zatim nanošenje teških telesnih povreda, a prate ih i krivična dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Aleksandra Šindić Vučković, menadžer na projektu “Securymetar” kaže da je cilj bio da se podigne svest kod naroda, da budu upoznati sa problemima sa kojima se suočva naša zajednica.

“Mnogo je problema na lokalnom nivou, u opštinama Leposavić, Zubin Potok i Zvečan beleže se slučajevi krađe stoke dok u Kosovskoj Mitrovici to je vršnjačko nasilje u Bošnjačkoj mahali ” rekla je Vučković.

Primetan je i povećan broj nelegalnih a najviše registrovanih požara u Zvečanu gde nemaju  adekvatno  vatrogasno vozilo te se apeluje na donosioce odluka da ga što pre obezbede.

Po izveštaju policije broj krivičnih dela smanjen je u odnosu na prethodnu godinu. U oktobru prošle godine bio ih je za 30 odsto više nego ove godine.

Svi podaci  predstavljeni su na mesečnom nivou od maja do oktobra. Projekat koji je sproveden sa Televizijom Most u trajanju od 6 meseci podržan je od strane Kosovske fondacije za otvoreno društvo.

 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još