• Početna>
  • Vesti>

Kosovska Mitrovica: Ispisani natpisi „UČK“, „F*ck SRB“ „B-13“ na vozilu apotekarske ustanove u Bošnjačkoj

Novo jutro ispred Apotekarske ustanove „Kosovska Mitrovica“ u Bošnjačkoj mahali osvanulo je sa markerom ispisanim natpisima – „UČK“, „Fuck SRB“ „Bošnjačka“ na njihovom službenom vozilu. Jedna od oznaka je i „B-13“ – naziv grupe koja je poznata po crtanju grafita u Bošnjačkoj Mahali. Do objavljivanja vesti nismo uspeli da ostvarimo kontakt sa Kosovskom policijom.

U izjavi za KoSSev direktorka Apotekarske ustanove „Kosovska Mitrovica“ Dr Ljiljana Delibašić kaže da su natpise primetili ovoga jutra, nakon čega su pozvali policiju koja je slikala automobil i obavila uviđaj.

Delibašić navodi i da su video snimci službene kamere koja se nalazi na zgradi uprave i koja je usmerena upravo ka ovom automobilu, takođe, prosleđeni policiji.

Naša sagovornica tvrdi da je do incidenta došlo još juče nakon 14:30, to jest, nakon završetka radnog vremena, ali da su radnici natpise primetili ovoga jutra, kada su došli na posao.

„I ranije je dolazilo do sličnih incidenata“

„Ovo je već treći put kako se dešava da pronađemo natpise „UČK“, „Smrt Srbima“, i slične,“ navodi Delibašić.

Vozilo Apotekarske ustanove „Kosovska Mitrovica“ koristi se za distribuciju lekova, a zbog nepostojanja garažnog mesta, parkirano je ispred zgrade uprave u višenacionalnom kvartu severne Kosovske Mitrovice Bošnjačkoj mahali.

U međuvremenu smo, s obzirom na to da nismo uspeli da ostvarimo telefonski kontakt sa Kosovskom policijom, istoj i uputili imejl sa pitanjima i o incidentu, ali i o tzv. grupi B-13.

Izvor: Kossev

 

Comments

Pročitaj još