Veselji: Nećemo dozvoliti ucene Srpske liste

Predsednik kosovske skupštine, Kadri Veselji, radije bi na vanredne parlamentarne izbore nego da, kako kaže, prihvati ucene koalicionih partnera iz Srpske liste. On smatra da niko ne može da ucenjuje prištinsku vlast.

Prema njegovim rečima, Srbi su bili slobodni da odlučuju sve dok vlada nije uvela povećanje poreza na proizvode iz centralne Srbije, javila je KTV, a prenosi Koha.
Srpska lista je nakon što je Priština povećala porez na srpsku robu za 10 odsto ponudila strankama opozicije podršku u rušenju Haradinajeve vlade.
Premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj juče, nakon sednice Odbora za zakonodavstvo, nije isključio mogućnost dodatnog povećanja tog poreza.
Veselji kaže da Haradinaj pre vanrednih parlamentarnih izbora želi da okoča proces dobijanja vizne liberalizacije za građane Kosova.
Zbog toga je za utorak zakazana vanredna sednica skupštine na kojoj će se naći paket zakona koji se odnose na evropsku agendu, a koji bi trebalo da ubrzaju proces vizne liberalizacije.
Predstavnici privremenih prištinskih vlasti uveravali su, naime, građane da će proces vizne liberalizacije biti okončan do kraja ove godine, ali sudeći po izjavama pojedinih evropskih zvaničnika to se neće dogoditi, što je unelo dodatnu nervozu među predstavnicima Prištine.

Izvor: Tanjug-TV Most

Comments

Pročitaj još