• Početna>
  • Vesti>

Udruženje “Šapa” : Neodgovornost nadležnih institucija u Leposaviću nakon masovnog trovanja pasa

Udruženje za zaštitu životinja “Šapa” a povodom više desetina prijava građana Leposavića i Leška, izražava zabrinutost  zbog kako su naveli neodgovornosti nadležnih institucija.
” U protekla tri dana u ovim mestima došlo je do masovnog trovanja napuštenih zivotinja, što je prouzrokovalo trovanje i određenog broja kućnih ljubimaca, jer se radi o nekontrolisanoj upotrebi nepoznate jake toksične supstance. Leševi otrovanih životinja su i posle tri dana jos uvek po ulicama, na javnim površinama, u kontejnerima, a otrovi kojima su poćinioci ciljali pse ostavljeni su bez nadzora. Osim slike ružne realnosti ovo predstavlja i opasnost za građane, decu, kućne ljubimce, domaće životinje i  životnu sredinu. Postoji mnogo načina na koje ljudi, a posebno deca mogu doći u kontakt sa ovim opasnim supstancama, a posledice mogu biti fatalne”.
  Iz Udruženja Šapa navode da i pored prijava policiji od strane građana, niko nije našao za shodno da leševe ukoloni i spreči dalje širenje zaraze i otrova. Navode da pored gnusnog čina kršenja prava životinja, ovo predstavlja i ekološku katastrofu i izazivanje opšte opasnosti.
Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još