• Početna>
  • Vesti>

Promocija Biber zbirke na temu pomirenja u sredu u Kosovskoj Mitrovici

Promocija nove Biber zbirke na temu pomirenja biće održana u južnoj Kosovskoj Mitrovici 14. 11. 2018. godine u 18h u prostoru KAE galerije.

U razgovoru će, pored organizatora, učestvovati Kim Mehmeti, pisac iz Skoplja, koji je bio član žirija na konkursu ,  Andrea Popov Miletić ,Verime Zimberi Beluli, i Jasna Radulović, autorke priče .

Na konkurs , koji je raspisan u januaru 2017. godine  stiglo je  385 priča na srpskom, albanskom, makedonskom, bosanskom, hrvatskom i crnogorskom  jeziku.  U žiriju su bili Faruk Šehić, Kim Mehmeti i Tatjana Gromača. Prvu nagradu dobila je priča “Jedu ljudi i bez nogu” autorke Milice Vučković iz Beograda, drugu nagradu dobila je priča “Čiko Zav” autorke Dženete Rovčanin iz Sarajeva, a treću nagradu priča “Semejstvoto na čičko Aki” (Porodica strica Akija) autorke Anuške Minovske iz Skoplja.

Ukupno 25 priča je izabrano da bude objavljeno u zbirci Biber 2, koja će sutra biti promovisana u Kosovskoj Mitrovici, u organizaciji Biber tima i Centra za nenasilnu akciju Sarajevo-Beograd .

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još