• Početna>
  • Vesti>

Na zahtev Haradinaja vanredna sednica kosovske skupštine

Priština — Predsedništvo kosovske skupštine je, na zahtev premijera Kosova Ramuša Haradinaja, odlučilo da se za sutra sazove vanredna sednica kosovskog parlamenta.

Na sednici bi se razmotrio set zakona vezanih za Agendu evropskih reformi Kosova.

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji je posle sednice Predsedništva rekao da Srpska lista želi da ucenjuje i da, kada je u pitanju država, njih ne interesuju fotelje.

“Što se tiče koalicija, ova zemlja ima suveren (narod). Ako neko želi da ucenjuje biće države, fotelje nas ni u jednom trenutku ne interesuju. Nema uslovljavanja i ne prihvatamo ni jednu ucenu, posebno od Srpske liste”, kazao je Veselji.

Prema njemu koalicioni partneri su zainteresovani da ova Vlada i druge institucije ostvaruju svoj ustavni mandat do 2021. godine i da “niko ne može da ucenjuje Demokratsku partiju Kosova niti premijera”.

Srpska lista je odmah nakon odluke Vlade Kosova za uvođenje takse od 10 odsto za proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine izjavila da će podržati svaki pokušaj rušenja Vlade Kosova.

Predstavnici opozicionih stranaka izjavili su da neće rušiti Vladu zajedno da Srpskom listom, jer smatraju da je odluka o dodatnim taksama ispravna. Neki su mišljenja da bi trebalo da se uvede i embargo na uvoz robe iz Srbije.

 

Iyvor B92

Comments

Pročitaj još