• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Očekujem od Berlina tonove koji ne podržavaju Prištinu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je za RTS da očekuje da će razgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića i nemačke kancelarke Angele Merkel u Parizu biti važan za nas bez obzira na razlike koje postoje po pitanju KiM.

Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, Marko Đurić je rekao da očekuje od nemačke strane tonove koji ne podržavaju odluku Prištine o uvođenju dodatnih poreza.

Kako je rekao, nesumnjivo je da lični odnos poštovanja i poverenja između Merkelove i Vučića koji postoji pruža značajnu priliku da Srbija iznese svoje stavove.

“Očekujem da će sa nemačke strane doći tonovi koji ne podržavaju način na koji je Priština donela jednostranu odluku da nametne dodatni porez na sve proizvode koji dolaze iz Srbije. Očekujem ozbiljan i važan razgovor o budućnosti”, rekao je Đurić.

Prema njegovim rečima, važno je da se razume da to što je Priština uradila krši sve međunarodne sporazume i ugovore koji važe u regionu, a koji se odnose na slobodan protok ljudi, roba i kapitala.

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još