“Ne znam o čemu su pričali Tači i Vučić.”

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da ne zna o čemu su razgovarali predsednici Kosova i Srbije, Hašim Tači i Aleksandar Vučić na sastanku u Briselu.

On je to rekao u toku učešča u čišćenju prištinskog izletišta Grmija u okviru akcije “Čistimo Kosovo” i dodao da će doći do liberalizacije viza za građane Kosova .

Vučić i Tači su se u četvrtak, 8. novembra, sastali uz posredovanje Federike Mogerini u Briselu, a Tači je izjavio da je sastanak bio praćen “agresivnim ponašanjem srpske delegacije” i ocenio da se dijalog ne može voditi ultimatumima, niti agresivnim glasom.

“Imam svoje rezerve prema procesu, mala je mogućnost da dođe do sporazuma, ali treba da nastavimo da radimo. Diskurs Vučića je bio agresivan, dok smo mi imali pravičan i balansiran odnos za realnu mogućnost zamene rezolucije (Saveta bezbednosti UN) 1244”, kazao je Tači.

On je rekao da je stav Kosova jasan, da nema alternative dijalogu, te da su ostale alternative “populistički glasovi i incidenti”. Tači je takođe kazao da će Kosovo biti odgovorno u postizanju ciljeva koje je zacrtalo, a to su međusobno priznanje i učlanjenje u Ujedinjene nacije.

 

Izvor B92

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."