Apaturaj: Transformacija KBS u dogovoru svih zajednica na KiM

Pomoćnik zamenika generalnog sekretara NATO-a Džejms Apaturaj untervjuu za RTS kaže da je, šta god da se desi u pogledu transformacije Kosovskih bezbednosnih snaga, veoma važno da se to obavi u dogovoru svih zajednica koje žive na Kosovu.

“Kosovskim bezbednosnim snagama NATO pruža savetodavne usluge. Ako se te snage transformišu u nešto novo, onda ćemo unutar Alijanse razmatrati da li i kako da nastavimo s tom podrškom i da li da nešto menjamo. Drugo, razmatramo sve eventualne bezbednosne situacije. U tome posebno sarađujemo sa snagama Kfora”, rekao je Apaturaj.

Kaže da je poptpuno uveren da Kfor može da obavlja mandat, koji mu je dat Rezolucijom 1244, a to je da osigura bezbednost za sve ljude na Kosovu.

Izvor RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."